Afyonda Nerede Diş Teli Taktırabilirim?

Diş tellerini hareketli ve sabit diş telleri olarak ikiye ayırıyoruz, afyon diş teli hareketli ortodontik diş telleri ağızdan çıkarılabilirken, sabit afyon ortodonti diş telleri dişlere yapıştırılır ve çıkarılamaz. Hastanın afyon ortodonti ortodontist ile iş birliği içinde olmalı, yani kararlaştırılan zamanlarda afyon diş teli düzenli kontrol ziyaretleri paha biçilmez bir öneme sahiptir.

 

Mobil Cihazlar

Mobil diş telleri en çok çocuklarda çene henüz gelişme aşamasındayken kullanılır. Hastalar bu cihazı kendileri çıkarıp ağızlarına koyarlar, bu nedenle hastanın işbirliği terapinin başarısı için son derece önemlidir. En büyük avantajı dişlere takılmasının çok kolay olması ve her çene için ayrı ayrı yapılabilmeleri ya da her iki çene için sadece bir diş teli yapılabilmesidir.

 

Hareketli diş tellerinin en yaygın kullanımı ortodontik anomalilere yol açan düzensizliklerdir örneğin parmak emme gibi uygun olmayan alışkanlıklar içindir. Diş kemerlerinin gelişimini etkilerler, büyüme ve gelişmede çeneler arasındaki ilişkiyi düzeltirler, süt dişinin erken kaybının yerini korurlar. Bazen hareketli korse tedavisinden sonra sabit korse tedavisine ihtiyaç duyulur.

 

Afyonda Nerede Diş Teli Taktırabilirim?
Afyonda Nerede Diş Teli Taktırabilirim?

 

Sabit Parantez

Sabit diş telleri günümüzde en yaygın olarak ortodontik anomalileri düzeltmek için kullanılmaktadır. Kilitlerin malzemesine bağlı olarak, klasik metal veya kendinden regüleli ve estetik apareyler arasında ayrım yapılır. Sabit ortodontik apareyler, tellere ince teller veya lastik bantlar yardımıyla tutturulan tel ve esnek kemerlerden oluşur. Sabit cihazlarla tedavi genellikle ağrısızdır, ancak cihazı kurduktan veya etkinleştirdikten sonraki ilk günlerde hafif bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bu normaldir ve parazit kısa sürede kaybolur.

 

Ağız Hijyeni

Diş teli takarken uygun ağız hijyeni çok önemlidir çünkü yiyecekler teller ve kilitler etrafında kolayca toplanır. Her ortodontik tedavinin sonunda dişin eski haline dönmesini önlemek için sözde tutucu yapılması gerekir. Sabit korse 4-6 haftada bir düzenli kontrollerde aktif hale getirilmelidir. Tellerin düzenli olarak yeniden etkinleştirilmesi olmadan tedavi başarılı olmaz ve dişler hareket etmez. Kontrole yapılan ziyaretlerin düzenliliği, tüm ortodontik tedavinin süresi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

 

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Afyonda Nerede Diş Teli Taktırabilirim?” te bir düşünce

  1. Esra süzü diyor ki:

    İyi günler hocam 1 gün önce tellerimi çıkardım sizin yanınızda, şimdi plak kullanıyorum 2 yıl kalıcak dediniz peki hocam bu 2 yılın ardından tekrar bozulma olur mu dişlerimde?? Bir de 1, 2 saatliğine çıkarsam plakları hemen bir bozulma meydana gelir mi

  2. Pingback: Diş Teli Takmak Zor Mu? - Büyükçavuş Diş Kliniği - Afyon Diş Hekimi Afyon Ortodonti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir