Afyon Adsm

Siz değerli misafirlerimize alanında uzman doktorlarımız hizmet vermektedir. Kalite hizmet, güler yüzlü hizmet anlayışını benimseyen Dr.Hilmi Büyükçavuş liderliğindeki kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Afyon Adsm
Afyon Adsm

 

Ortodontik Tedavi Nedir?

Ortodontik tedavi, sabit braketler kullanan bir tip ve çıkarılabilir (çıkarılabilir) şeffaf plaklar kullanan bir tip içerir. Ortodontik tedavi, tedavi süresinin kısa olması ve maliyetinin düşük olması nedeniyle çoğu tedavide tercih edilmektedir. Sabit tedavide alt ve üst dişlerin her birine braket adı verilen bir cihaz takılır. Braketi taktıktan sonra kabloyu geçirin ve kurulum tamamlanır.

Doktor dişlerinizin vs. durumunu belirleyecek ve belli bir saatte (yaklaşık ayda bir) muayene olacaksınız. Aylık kontrollerle diş hareketinin ve düzeltilmesinin tamamlanması ortalama 1 ila 1,5 yıl sürer. Mobil tedavi, hastanın ağız boyutunun ölçülmesi ve diş yapısına uygun şeffaf bir plak oluşturulması ile başlar.

Ardından plaketi doktorunuzun önerdiği şekilde günün belirli saatlerinde takın. Hastalar rutin kontrollerle takip edilmektedir. Bu hizmet için kliniğimizi ziyaret ederek bilgi alabilir ve afyon adsm yerine tercih edebilirsiniz.

 

Ortodontik Tedavinin Süresi Ne Kadardır?

Tedavi süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama olarak 1 ile 1,5 yıldır. Burada kişinin diş yapısı, yoğunluğu, çene yapısı, etkilenen dişin durumu gibi süreyi etkileyen birçok faktör vardır. Dr. M. Hilmi Büyükçavuş liderliğindeki MHB Afyon Ortodonti’de hastalarımızla bu zamanı en iyi şekilde geçirmeleri için yakın iletişim kurduk.

 

Ne Zaman Ortodontiye İhtiyaç Duyarız?

Ortodontik tedavi, çocukluk döneminde dişlerin doğru açıda durması için çene gelişimini teşvik eder. Yetişkinlerde mevcut darlıkları ve tıkanıklıkları düzeltmeye yardımcı olur.

 

Ortodonti Tedavisinde Yaş Sınırı Kaçtır?

Ortodontik tedavi için ilk rutin kontrol beş ile altı yaş arasıdır. Bebeğinizin süt dişlerinin konumu hakkında çok fazla endişelenmeyin. Süt dişlerindeki boşluklar dişlerin doğal olarak geliştiğini gösterir. Yetişkinlerde dişlerin yakın teması ileride olası çapraşıklıklara ve dolayısıyla diş çapraşıklık sorunlarına yol açabilir.

Kalıcı dişler 6-7 yaş civarında çıkmaya başlar, ancak tüm kesici dişlerin çıktığı 7-9 yaş civarına kadar herhangi bir problem olmaz. Geçen süre içerisinde tüm süt dişleri, yerlerine kalıcı dişler gelene kadar yalnız bırakılmalıdır.

Tüm işlemlerin sağlıklı ve güvenilir koşullarda yapılmasını istiyorsanız kliniğimiz Dr.Büyükçavuş’u, afyon adsm yerine tercih etmelisiniz.

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir