Afyonda Nerede Şeffaf Plak Taktırabilirim?

Ortodontik plak afyon ortodonti dişleri düzeltmek ve birleştiği yerdeki çizgiyi iyileştirmek için tasarlanmıştır. Ortodontik hizalayıcı afyon ortodonti tedavisi, dişleri kademeli olarak istenen konuma getirip hizalayan çok sayıda özel yapım, afyon şeffaf plak tam oturan, zararlı kimyasal içermeyen şeffaf plastik katman setini içerir.

 

Şaffaf Plak Kimler İçin Uygundur?

Dişlerinin düzensiz görünümünden rahatsız olan kişiler afyon şeffaf plak tedavisi görebilir. Alt ya da üst dişlerinin çok fazla çıkmasından rahatsız olan kişiler de bu tedaviyi görebilir. Plaklarının minimum kalış sayısı 3 ve 5 gün arasında değişir.

 

Afyonda Nerede Şeffaf Plak Taktırabilirim?
Afyonda Nerede Şeffaf Plak Taktırabilirim?

 

Tedavi Süreci

Diş hekiminiz ihtiyaçlarınız için en iyi planı belirleyecektir. Gülümseme planınızda belirtildiği gibi ortodontik hizalayıcınızı takın. Yemek yerken ve içerken çıkarın. Çoğu kişinin tedavileri sırasında düzenli diş temizliği dışında ofise herhangi bir ek ziyaret yapması gerekmeyecektir.

 

Ortodontik Oluk Tedavi Süreci Ve Bu Süreç Nasıl İşliyor?

Şeffaf plaklarımız, çoklu plaklardan oluşan bir set olarak gelir. Her bir hizalayıcı, lisanslı bir diş hekimi ya da ortodontist tarafından vakanızı gözden geçiren bir süreç olan dişin konumunda küçük ayarlamalar yapacaktır. Yeni gülüşünüzün bir sonraki adımına geçerek, reçete edildiği gibi yeni bir plak seti takmaya başlayacaksınız.

 

Şeffaf Plaklar

Ortodontik hizalayıcı tedavisi, dişleri kademeli olarak istenen konuma hizalayan çok sayıda özel yapım, tam oturan, şeffaf plastik katman setini içerir. Şeffaf plak ile düzenli tedavi için doktorunuz size ortalama 12 şeffaf plak verecektir. Hastalar her bir hizalayıcıyı sonraki 2 haftada bir değiştirmelidir. Hastalar plakları günde 22 saat kullanmalıdır.

 

Tedavi Sonrası

Diş ipi kullanırken, fırçalarken ve yemek yerken plakları her zaman açık tutun. Kahve veya çay gibi sıcak içecekler içerken tepsileri çıkarmak da en iyisidir.

– Ortodontik plağınızı diş fırçası ve diş macunu ile temizleyin.

– Doktorlar tarafından aksi belirtilmedikçe her bir ortodontik hizalayıcıyı iki hafta boyunca kullanın.

– Parantezleri doğru numara sırasına göre kullanın.

– Diş tellerini ısırarak yerine koymaya çalışmayın.

– Diş tellerini temizlemek için protez temizleyiciler, alkol veya çamaşır suyu kullanmayın.

– Diş tellerine kaynar ya da ılık su uygulamayın.

– Hizalayıcı plaklar ağzınızdayken sakız çiğnemekten kaçının.

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir