En Yaygın Diş Tedavileri

  1. Dolgu: Çürük ya da kırık dişlerin tamir edilmesi için kullanılan bir tedavidir. Dişteki çürük ya da kırık bölge temizlenir ve özel bir dolgu malzemesi ile doldurulur.
  2. Kanal tedavisi: İltihaplı veya çürümüş dişlerin tedavisinde kullanılır. Dişin içindeki canlı dokuların çıkarılması ve boşaltılan kanalın sterilize edilip doldurulması işlemidir.
  3. Diş çekimi: Şiddetli hasar görmüş ya da çürümüş dişlerin çıkarılması işlemidir. Aynı zamanda dişlerin çekilmesi, diş çıkarmak için yapılan ortodontik tedavilerde de uygulanabilir.
  4. Protezler: Eksik dişlerin yerine konulması için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Protezler, dişleri tamamlamak için sabit ya da hareketli olarak tasarlanabilir.
  5. Kaplama: Estetik amaçlı kullanılan bir tedavi yöntemidir. Dişlerin ön yüzüne ince bir tabaka yerleştirilerek dişlerin şekli, rengi ve boyutu değiştirilebilir.
  6. İmplant: Eksik dişlerin yerine konulması için bir tedavi seçeneğidir. Titanyumdan yapılmış vida şeklindeki implantlar, diş etine yerleştirilir ve üzerine porselen dişler yerleştirilir.

 

En Yaygın Diş Tedavileri
En Yaygın Diş Tedavileri

 

Bu, en yaygın diş tedavilerinden bazılarıdır. Diş hekiminiz, diş sağlığınız için en uygun tedavi seçeneğini belirlemek için muayene yapacaktır.

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir