Telsiz Ortodonti Tedavisi

Ortodonti tedavisinde ön plana çıkan uygulamalardan bir tanesi telsiz ortodonti tedavisi olarak bilinir. Bu yöntem aracılığı ile dişlere hiçbir şekilde tel bağlantısı gerçekleştirilmeden dişlerin düzgün duruma gelmesi sağlanır Buna bağlı olarak pek çok farklı türden olan dişler için tedavi son derece büyük bir titizlikle gerçekleştiği gibi çok yorucu olmaz.

 

Telsiz Ortodonti Tedavisi
Telsiz Ortodonti Tedavisi

 

Telsiz Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf malzemeden üretilen diş plakları sayesinde diş teli kullanılmadan dişlerin istenen düzeye getirilmesi söz konusudur. Bu işi yapanlardan bir tanesi olarak doç. dr. Esra Büyükçavuş gayet başarılı bir şekilde bilinir.

Plaklar 3 boyutlu yazıcılardan kişinin diş durumuna göre özel olarak hazırlanırlar. Böylece dişlerin nasıl düzelmesi gerektiği önceden tasarımlanarak plakların üretimi gerçekleşir.

Bu tedavi dişlerin durumuna göre değişir. Tedavi süreleri şöyle sıralanabilir;

  • Basit durumlara bakıldığında tedavi 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanır.
  • Orta düzeyde olan durumlarda ise 1- 1,5 sene tedavi süresi vardır.
  • Ancak ileri dereceli diş problemlerinde tedavi süresi 2 sene ve üzeri olabilir.

Tedaviler kişinin diş düzeyine göre gerçekleşir. Şeffaf plakları takan kişiler gün içerisinde dişlerinden rahatlıkla çıkarıp yemek yiyebilirler. Ancak yemekten sonra dişlerin fırçalanması oldukça önemlidir. Son derece büyük bir uzmanlık ve profesyonellik ile üretilen bu plaklar diş tellerinin yerini alarak tedavi sürecinde baş aktör olarak ön plana çıkıyor.

 

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir