Afyon Çocuk Diş Doktoru

Pedodontist yani Afyon çocuk diş doktoru, 0 ve 13 yaş grubu çocuklar ile ilgilenir. Süt ve kalıcı olan dişlerin sağlıklı bir biçimde korunmasını sağlar. Hastalık öncesi korunmayı sağlarken, hastalık durumunda ise tüm sorunların ortadan kalkması için uğraşır. Çürük, travma veya kalıtımsal ortaya çıkan rahatsızlıkları tedavi eder.

 

Afyonkarahisar Çocuk Diş Doktoru

Afyon çocuk diş doktoru, bebeklikten başlayarak belirli yaş grubuna gelene kadar dişlerin gelişimini gözlemler. Gözlemlediği bazı maddeler şunlardır:

  • Ağız diş sağlığı ve bununla birlikte çene yüz gelişimini takip eder.
  • Anormal bir durum söz konusu olduğunda ise tedavi sürecini başlatır.
  • Aynı zamanda ise koruyucu önlemler de alır.
  • Anlatılan tüm bu alanlar ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.

 

Afyon’un Gözde Diş Doktoru

Doçent Doktor Hilmi Büyükçavuş Ortodonti Uzmanıdır. İşinin ehli olduğunu söyleyebiliriz. Tercih edilen adres olma sebebi ise çalışma ortamındaki gösterdiği titizliktir. Çocuklar ile özel ilgi kurarak diş hekimi fobisini ortadan kaldırır. Farklı oyunlar yaparak tedaviyi keyifli hale getirir.

Koruyucu önlemler alarak diş sorunları ortaya çıkmadan kontrol altına alır. Çocuklara ve aileye diş fırçalama ve ağız bakımı ile ilgili bilgi verir. Dişlerde çürüme olmaması için beslenme alışkanlığını düzenler. Çene ve diş bakımı ile ilgilenerek size sağlıklı bir gülüş kazandırır. Ve tüm bunlarla birlikte genç bir doktor olmasıyla en iyi hizmeti vermeye çalışır.

 

Afyon Çocuk Diş Doktoru
Afyon Çocuk Diş Doktoru

 

 

Afyon Çocuk Diş Doktoru Doç. Dr. Ortodonti Uzmanı Hilmi Büyükçavuş Kimdir?

1991 yılında Afyonkarahisar’da doğan M. Hilmi BÜYÜKÇAVUŞ, liseyi Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okumuştur. Diş hekimliği kariyerine 2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başlamıştır.

5 yıllık lisans eğitimini 2013 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, yine aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. ‘Farklı ”Alternate Rapid Maxillary Expansion and Constriction (Alt-RAMEC)” prosedürleriyle birlikte uygulanan yüz maskesi tedavisinin etkinliklerinin karşılaştırılması’’ adlı uzmanlık tezi ile de 2017 yılında uzmanlık sürecini tamamlamıştır.

Doç. Dr. Hilmi Büyükçavuş 2018-2022 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. M. Hilmi BÜYÜKÇAVUŞ, 2021 yılında ortodonti alanında doçentlik ünvanını almıştır. 2022 yılında ise kendi isteği ile üniversiteden ayrılarak memleketi Afyonkarahisar’da kendi kliniğinde hizmet vermeye başlamıştır. Restoratif Diş Tedavisi ve Estetik Diş Hekimliği Uzmanı olan Uzm. Dt. Esra BÜYÜKÇAVUŞ ile evli ve iki kız babasıdır.

Sınıf III malokluzyonların tedavisi, Erişkin ortodontisi, Şeffaf plaklar ile ortodontik tedaviler, Ortognatik cerrahi ve Surgery-First (Önce Cerrahi Yaklaşımı), Gülümseme tasarımı gibi konular ayrıca mesleki ilgi alanlarıdır.

Doç. Dr. Hilmi Büyükçavuş ‘un sertifika ve katıldığı programları görmek için tıklayınız.

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir