Diş teli mi şeffaf plak mı

Diş teli mi şeffaf plakmı sorusunu şöyle anlatabiliriz, ortodontik tedaviler için farklı teknikleri geliştirilmiştir. Bu tedaviler hastaları için diş yapısını düzeltecek şekilde tedavi planı sunmaktadır. Çapraz ve yamuk diş görünümüne sahip olan kişiler için diş teli uygulamaları yapılmaktadır. Diş teli uygulamaları tüm dişleri ya da belirli bir alanda bulunan dişleri kapsamaktadır. Bu sayede görünüm kısa süre içerisinde düzeltilmektedir.

Şeffaf plak tedavileri ise diş teli kullanmak istemeyen kişiler için hazırlanan ve özel ölçü alınarak üretilen plaklardır. Şeffaf plak tedavisi telsiz ortodonti tedavisidir. Tamamen hastanın isteğine göre belirlenmektedir.

 

Diş teli mi şeffaf plak mı
Diş teli mi şeffaf plak mı

 

Diş teli mi şeffaf plak mı sorusuna bu 2 tedavi arasındaki farklara bakarak cevap verelim.

Ortodonti tedavileri için kliniğimiz hilmi büyükçavuş ile farklı tedavi planlarını incelemek mümkündür. Günümüzde gelişen tedavi yöntemlerinin başında diş teli ve şeffaf plak uygulamaları ilk sırada yer almaktadır. Uzman doktorumuz hilmi büyükçavuş kişiye özel bir tedavi planı oluşturmaktadır. Bazı hastalar diş telinden rahatsızlık duyduğu zamanlarda şeffaf plak uygulamasına geçmektedir.

Üç boyutlu yazıcı tarafından yapılan bu plaklar ağız içerisinde tam uyum sağlamaktadır. Bu sayede diş yapısı düzelmeye başlamaktadır. Yalnızca kullanılan malzeme ile tedavi farklı bulunmaktadır. Kişinin diş yapısına ve şekline göre uzman doktor hasta için en uygun olan tedavi planını hazırlayarak uygulamaktadır.

 

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Şeffaf plak tedavisi uygulamaları kişinin ağız ve diş ölçüleri alınarak başlanmaktadır. Daha sonra özel cihazlar kullanılarak üç boyutlu yazıcılar tarafından ağız yapısına uygun bir şeffaf plak üretimi yapılır. Bu şeffaf plak takılıp çıkartılma özelliğine sahip ürünlerden biridir.

Tellerin yerine kişiler istedikleri zaman bu plağı çıkartabilme avantajına sahiptir. Şeffaf plaklardan en iyi sonucu almak isteyen kişiler için günün 20 ila 22 saati düzenli olarak takılması önerilmektedir. Bu şekilde dişlerin yamukluğu da düzelmeye başlamaktadır.

 

Son olarak diş teli mi şeffaf plak mı konusunda hastanın durumuna ve isteğine bağlı olarak çözül üretildiğinizide bilmenizi isteriz.

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Hilmi Büyükçavuş olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir